Biefstuk zoete aardappel
Ingrediënten (2 personen)
- 2 biefstukken
- 400g zoete aardappel
- 1/2 eetlepel kaneel
- Peper en zout naar smaak
- Olie om in te bakken
Voor de salade
- 2 flinke handen sla
- +- 150g snoeptomaatjes
- +- 100g komkommer
- Een paar augurken
- Een beetje balsamicocreme of een andere dressing naar keuze.
Je kunt voor de salade natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken. Ik maakte dit gerecht voor 1 persoon, vandaar dat de hoeveelheid op de foto kleiner is.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in partjes. Leg deze op een bakrooster (dit werkt voor mij beter dan een bakplaat) met bakpapier en bestrooi ze met kaneel en eventueel een beetje zout naar smaak. Ik kies ervoor om ze niet in te vetten, dit scheelt in gebruik van vet dus ook in calorieën. Bovendien gebruik je al vet bij de biefstuk. Zet de partjes voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Personal training: Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Assendelft en Wijk aan zee.