Waarom meditatie?

Iedereen heeft gedachten en de kwaliteit van de gedachten wordt bepaald door je emotionele staat van zijn. Gedachten bepalen de kwaliteit van je leven, omdat het een soort filter is waardoor je kijkt. Achter dit filter ben jij, het bewustzijn zelf. Meditatie is een manier om je aandacht te trainen. Je legt tijdens de meditatie je aandacht op een geluid of je eigen adem. De gedachten zijn nog steeds beschikbaar, maar je ziet ze niet meer, omdat je aandacht niet bij de gedachten is.

Hierdoor ontstaat ruimte in je bewustzijn. Door de aandacht te trainen, kan je kiezen voor nieuwe gedachten. Tijdens het mediteren laat je de gedachten gaan. Na de meditatie kan je kiezen voor een nieuwe gedachten. Denken is niet slecht tijdens het mediteren. Je ontwikkelt een kracht om beter met gedachten om te gaan.

Wetenschappelijk bewezen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat meditatie gezond is voor de mens. Het ontwikkelt onder andere:

  • Compassie voor jezelf en anderen;
  • Focus;
  • Vermindering van stress;
  • Een sterk gevoel van zelf.

De effecten waren beter bij de mensen die dagelijks aan meditatie doen. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een dagelijkse meditatie beoefening.

You cannot be both unhappy and fully present in the now – Eckhart Tolle

Wat gebeurt er tijdens de meditatie?

Tijdens de meditatie workshop krijg je een heldere uitleg wat meditatie voor je kan betekenen. Je kan vragen stellen en we gaan gezamenlijk in een groep mediteren. Hierbij doe je een mindfulness oefening en een geleide meditatie. Dat betekent dat je meegaat op de stem van de begeleider van de meditatie. Je komt langzaam in een diepere staat en je bent helemaal aanwezig in dit moment. De meditatie is zonder wierrook, gewaden of kussentjes en je hoeft niks mee te nemen. Op deze manier is het mediteren toegankelijk voor iedereen die het een keer wilt uitproberen.

The mind is everything, what you think you become – Buddha

Ben je geïnteresseerd en wil je ontdekken wat meditatie voor je kan doen? Doe dan mee met de meditatie workshop:

Locatie: Heemskerk
Data: 27 januari 2019,
Tijd: 19:30-21:00
Prijs: €17,50

SCHRIJF JE IN