Griekse salade
- 5 grote tomaten
- 1 kleine rode ui, dun gesneden
- zeezout naar smaak
- 1/2 theelepel Griekse oregano
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- Optioneel
- 100 gr fetakaas, verkruimeld
- 1/2 komkommer, in plakjes
- 1 kleine groene paprika
- 1 hand vol Griekse olijven
Bereiding
- Snij de tomaten in parten. Snij boven de kom, zodat eventueel sap in de kom terecht komt. Snij de ui en voeg toe aan de kom.
- Bestrooi rijkelijk met zeezout en bestrooi naar smaak met oregano. Meng het goed door en laat minstens 30 minuten op kamertemperatuur staan.
- Voeg vlak voor serveren de eventuele extra ingrediënten toe, zoals feta, komkommer, olijven en/of paprika. Meng alles goed door elkaar.
personal training Uitgeest, Assendelft, Heemskerk, Beverwijk en Wijk aan zee.